4.11.2011

Jalat auki, Suomineito, täältä tulee hauki

Oi Suomi armas synnyinmaa, sua häpeä en mainostaa, sä aina mulle aiheen annat, oman osas blogiin kannat. Huolimatta kiihkeästä kiinnostuksesta näennäisvaikuttamisen kentille, en puhu nyt pelkästään politiikasta. Puhun suomalaisesta nutturasuumeiningistä, suomeksi siis suomalaisesta mökömökökulttuurista, yltäkylläisyyteen tuudittautumisesta, jodisekoilusta ja yleisestä urpoilusta. Suomalaisuuden seitsemästä kuolemansynnistä.

1. Jurous.
Saksalainen kättelee, britti smalltalkkaa, ranskalainen suutelee. Suomalainen vetää turpaan. Älä istu sen viereen, se saattaa mulkaista pahasti. Älä anna sille kutsukorttia häihin, ei se tule kuitenkaan ja jos tulee, niin sukat sandaaleissa. Älä pistä sitä puhumaan, kuulet vain mutinaa. Ja mistäpä se puhuisikaan - makkarastako?

Mikä siinä on, että synnymme norsun vagina nenän paikalla? Vaikka suomalainen saisi ilmaismatkan Goalle kaikkine herkkuineen, joutaisihan mokoma vielä valittamaan, että voi perkele kun on niin trooppista ja voi perkele kun kaikki on niin rauhallista ja voi perkele kun on tummia naisia ja voi perkele kun on tuo hiekkakin niin saakelin valkosta. Perkele.

2. Mollivoittoisuus.
Tämä liittyy nyt niin vahvasti jurouteen, että laitan sen heti perään. On yleinen fakta, että Suomi tekee sitä musiikkia, mitä muualla ei osata tai voida - siis mahdollisimman mollivoittoista. Poikkeuksena Norja, tuo karjantappokirkonpolttoräimeen luvattu maa.

Tunteekohan sen, kun saapuu tänne? Japanilainen astuu perheineen ulos koneesta, boom. Välitön depressio puskee päälle tuhansien Eppu Normaalin lyriikoiden voimalla. Popedaa popitetaan pikkujoulujen pikkutunneilla pikkupäissään ja kohta ollaankin kirves otsassa.
"Yhyy byhyy, nainen jätti, yhyy byhyy, turpaan mätti. Tuskaa pimeää, keli kylmä harmaa, koko elämä pahaa karmaa. Kaamoskaamos. KAAMOSKAAMOSKAAMOS PORO PERKELE PUUKKOJA!"
Aineet suomalaiseen superhittiin, lätkäistään vielä esittäjäksi A.W. Yrjänä, niin johan on listakärki kädessä.

3. "En mää tiiä".
Otatko kahvia? - No joo vaikka ehkä emmätiä.
Pannaanko? - Mnjooemmätiäehkävissiin.
Miten menee? - Iha semisti jees kai jotenki sillee.
Missään muussa maassa ei tätä siunattua lausetta käytetä niin paljon kuin täällä. Kysyt mitä kysyt, aina ammutaan kuin tykin suusta että en mä tiedä, murre vain vaihtelee. Joskus sitä höystetään vaihtelun vuoksi: No en vittu tiiä, mistä vitusta mä tiiän yms. Samalla mentaliteetillä rullataan joka tilanteessa - siis korostan, aivan joka tilanteessa - olipa sitten kyse vaaleista tai vaikka tupakkamerkin valinnasta. "En mää tiijä, pistä vaikka punasta. Ihan sama."

4. Latteus.
Kyllähän suomalaisen turistin tunnistaa. Ei riitä, että se kuseskelee julkisesti ja vaikuttaa maansa, voinsa ja vaimonsa myyneeltä, mutta että pitää vielä näyttääkin 60-luvulta karanneelta? Sukkasandaaleista Crockseihin, hawaijipaidoista maastoshortseihin ja takaisin. Lisää vielä Karjala-lippis, niin olet jo melkein valmis. Enää puuttuu vyölaukku, tuo kohuttu kalastajan kaveri ja turistin täsmätuote.

Esimerkiksi Venäjällä naiset uskaltavat olla naisia. Korkokenkiä ei arastella käyttää ja huulipunaa sipaistaan muuallakin kuin omissa häissä. Miehet panostavat pukeutumiseen huomattavasti enemmän. Kaapista löytyy muitakin pukuja, kuin se isän vanha kierrätetty vanha kolme numeroa liian suuri riepu, joka suomalaisille riittää kaikkiin mahdollisiin kissanristiäisiin.
Armahtakaa.

5. USAnnointi.
McDonald's? Check. Lihavat ja diabeettiset? Check. Kieroutunut demokratia? Check.
Lista jatkuu täältä iäisyyteen ja vielä sen yli. Tällaisen pikkumaan on varmaankin pakko ottaa jostakin isoveli pärjätäkseen, mutta minä kun luulin sen olevan Ruotsi?

Olen aina ollut Ruotsin perseennuolentaa vastaan, mutta Yhdysvallat ei tasanvarmasti ole yhtään parempi. Aseasioissa täällä sentään näytetään ajattelevan vähän omillakin aivoilla, mutta enpä tosiaan haluaisi nähdä sitä päivää, joka täälläkin on edessä jos Suomineito ryhtyy intensiiviseen lesbodraamaan Rouva Libertyn kanssa; Joko olet ylilihava, tai alipainoinen ja puoliksi muovia. Melkoista meininkiä, ei voi muuta sanoa.

6. Rasismi.
Suomi suomalaisille! Kunnia veteraaneille! Lahjoita nyt! Linnan juhlat on koko perheen harrastus! Työväenjuhla on pyhä! Älkää koskeko Suomileijonaan!

Hauskaa, että valitetaan maahanmuuttajien vievän työt, mutta itse istutaan illat pubeissa ja valitetaan kun ei jakseta vääntäytyä työkkäriin. Jännittävää että vituttaa, kun se isokullinen tumma poika vei muijan - kuka haluaa lihavaa, seniiliä, ohimoilta kaljuuntuvaa keskivartalolihavaa suomalaista, jos tarjolla on tummaa ja tulista? Eihän mustille voi puhua. Ne saattaa tartuttaa HIVin?

Ihan tosi nyt, te kaikki reppanat jotka elätte vieraanpelossa: astukaa ulos siitä pienestä valkoisesta kuplastanne. Heti. Suomalainen rotu ei ole, eikä koskaan ollutkaan arjalaista, me voitimme sodat mielistelyllä ja kotikenttäeduilla, me emme ole muita parempia eikä meillä todellakaan ole varaa puhua sossun tuilla elämisestä.

7. Pakonomainen normien mukaan eläminen.
Saattaahan se joillekin sopia. Se sellainen omakotitalo-koira-kaksi lasta-farmariauto-meininki. Mutta miksi sitten keskustelupalstat ovat täynnä "olen tyytymätön itseeni ja oikeastaan kaikkeen"- tyyppistä kitinää? Miksi kukaan jäisi elämään, jota ei halua?

Koska sinun odotetaan tekevän niin. Ilman rasvattuja osia ei koneisto pyöri. Jonkun on pakko alistua markkinavoimiin ja liukuhihnaduuniin kahdeksasta neljään. Jonkun on pakko kasvattaa ne lapset, joista saadaan lisää uutteria tekijöitä merkityksettömiin töihin. Jonkun on kertakaikkiaan pakko jäädä tänne pelkäämään niitä ulkolaisia ja valittamaan kuumuudesta. Siksi Jumala aikojen alussa loi suomalaiset; näyttämään muulle maailmalle, että hei, vaikka teillä on sotia, lapsiorjia ja luonnonmullistuksia, niin ainakaan teidän ei tarvitse olla suomalaisia.

--------------
Kirjoittaja on todellisuudessa suhteellisen kansallismielinen suomalainen ja teksti oli puhdasta provosointia. Suvivirsi, sinivalkoinen lippu, karjalanpaisti, 6-1 jne.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ei vitsi, puit niin sanoiks mitä ite ajattelen suomalaisuudesta:D
oot aivan mahtava , rakastan tota sun sarkastista ja rosoista tyyliäs kirjottaa ja kun kaikki mitä kirjotat on vielä niin totta joka sana! KIITOS!

Anonyymi kirjoitti...

Ompas negatiivinen mielikuva sulla :D Mullakin oli ehkä vähän samanlainen aikasemmin, mutta vietettyäni tässä vuoden ulkomailla kyllä sitä Suomea osaa arvostaa ja pitää ihan toisessa valossa. Totta on, että suomalaiset on useammin "juroja" tai ujoja, mutta toisaalta myös ihmisiin tutustuttuaan aitoja, toisinkuin esim. ranskalaiset saattaa olla heti sydämellisen kohteliaita, mutta pintaa syvemmälle on vaikea päästä. Tiesitkö muuten, että suomalaisista on oikeen hyvä kuva ulkomailla? kaikkein huonoin kuva on suomalaisilla itsellään. mutta se on kulttuurijuttu, ei vaikka britit lyttää itseään samallalailla, ne osaa jopa sanoa hyviä juttuja itsestään! Annan vinkin: vietä vuosi ihan toisessa kulttuurissa ja palaa sitten tähän sun tekstiin, ootko vielä kaikesta samaa mieltä?

Semtex kirjoitti...

...Blogini on pelkkää sarkasmia, hyvä ihminen. Calm yo tits.

Lukijat